BAILEY'S-MASCARPONEKAKKU
halk. 20 cm
pohja:
1 pötkö tummia vaniljatäytekeksejä
50 g voita sulatettuna
täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1 dl Bailey's-likööriä
1/2 dl kiehuvan kuumaa Bailey´s-likööriä
3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
Jauha keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksijauheen joukkoon. Aseta lautaselle reunauoka (halk. 20 cm) ja painele keksiseos reunojen sisään pohjaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon mascarpone ja 1 dl likööriä. Kuumenna 1/2 dl likööriä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kääntele lopuksi valkuaisvaahto täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Tähän reunavuokaan tein kakun kaksinkertaisena..
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.