p%C3%B6per%C3%B6t%20046.jpg

Tämä ihana ohje on peräisin Kinuskikissalta.

 

BAILEY'S-MASCARPONEKAKKU

pohja:

235 g kaurakeksejä

125 g voita sulatettuna

 

täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa 

1 1/4 dl tomusokeria

2 prk mascarpone-juustoa

1 dl Bailey's-likööriä

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

Jauha keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksijauheen joukkoon.  Aseta lautaselle reunauoka ja painele keksiseos reunojen sisään pohjaksi. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. 

Vaahdota kerma, lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon mascarpone.  Kuumenna likööri kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen.  Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.  

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteen joukkoon. 

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristele esim. tuoreilla mansikoilla, sulatetulla tummalla suklaalla ja helmiäisnonparelleilla.