VANILJAMOUSSEKAKKU PUOLUKKAKIILTEELLÄ
pohja:
200 g joulupipareita
50 g voita sulatettuna
vaniljamousse:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk vaniljarahkaa
1 prk Mascarpone
1 tl vaniljajauhetta
n. 1/2 dl tomusokeria
5 liivatelehteä + n. 1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
3 valkuaista vaahdotettuna
kiille:
2 dl puolukkamehutiivistettä (itse keitetty höyrymehu, jossa mukana sokeria)
2 dl vettä
5 liivatelehteä
koristeluun:
sukalettua valkosuklaata
marsipaanikoristeita
Murskaa joulupiparit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele taikina lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, mascarpone, vaniljajauhe ja tomusokeri. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada massa reunavuokaan pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Kiille: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kulhossa mehutiiviste ja vesi. Kuumenna mikrossa n. 1/2 dl mehu-vesiseosta ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana mehun joukkoon ja kaada seos varovasti vaniljamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kun kakku on hyytynyt, irrota reunavuoka ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.