joulukuu%202011%20043.jpg

TIRAMISU

 


täyte:

3 valkuaista

3 keltuaista

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 prk (á 250g) mascarponejuustoa

 


väliin ja pinnalle:

kaakaojauhetta

 


kostutus:

4 dl vahvaa kahvia

1 dl mantelilikööriä (Disaronno)

 


pohja:

1 pkt savoiardikeksejä



koristeluun:

suklaarullia tai tuoreita mansikoita

 

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vaahdota keltuaiset toisessa kulhossa sokerin ja vaniljasokerin kanssa ja sekoita joukkoon mascarpone. Kääntele valkuaisvaahto varovasti mascarponeseokseen.

Sekoita likööri hieman jäähtyneen kahvin sekaan. 

Asettele kerros savoiardikeksejä tarjoiluastian pohjalle. Kostuta kahvi-likööriseoksella (kolmannes seoksesta). Levitä päälle kolmannes täytteestä ja sihtaa päälle kaakaojauhetta. Lado päälle kerros savoiardikeksejä, kostuta kolmanneksella kahvi-likööriseoksesta ja levitä päälle kolmannes täytteestä. Lado päälle kerros savoiardikeksejä, kostuta lopulla kahvi-likööriseoksella ja levitä päälle loput täytteestä.

Peitä vuoka kelmulla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele suklaarullilla tai mansikoilla.

 

20160610_173643.jpg