TIRAMISU
täyte:
3 valkuaista
3 keltuaista
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 prk (á 250g) mascarponejuustoa
väliin ja pinnalle:
kaakaojauhetta
kostutus:
4 dl vahvaa kahvia
1 dl mantelilikööriä (Disaronno)
pohja:
1 pkt savoiardikeksejä
koristeluun:
suklaarullia tai tuoreita mansikoita
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vaahdota keltuaiset toisessa kulhossa sokerin ja vaniljasokerin kanssa ja sekoita joukkoon mascarpone. Kääntele valkuaisvaahto varovasti mascarponeseokseen.
Sekoita likööri hieman jäähtyneen kahvin sekaan.
Asettele kerros savoiardikeksejä tarjoiluastian pohjalle. Kostuta kahvi-likööriseoksella (kolmannes seoksesta). Levitä päälle kolmannes täytteestä ja sihtaa päälle kaakaojauhetta. Lado päälle kerros savoiardikeksejä, kostuta kolmanneksella kahvi-likööriseoksesta ja levitä päälle kolmannes täytteestä. Lado päälle kerros savoiardikeksejä, kostuta lopulla kahvi-likööriseoksella ja levitä päälle loput täytteestä.
Peitä vuoka kelmulla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele suklaarullilla tai mansikoilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.