P1150788.jpg

TÄYTETYT PAPRIKAT

4 isoa paprikaa

 

täyte:

1 dl pitkäjyväistä riisiä

2,5 dl vettä

1/2 tl suolaa

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

250 g paistijauhelihaa

200 g Savuinen BBQ tuorejuustoa

mustapippuria myllystä

2 tl Nomu Barbeque Rub-mausteseosta

2 tl savustettua paprikajauhetta

reilusti Chili Explosionia myllystä

ripaus suolaa

 

pinnalle:

reilusti juustoraastetta

 

Mittaa vesi, riisi ja suola kattilaan. Laita levy täysille ja kun seos kiehuu, käännä levy ykköselle ja anna riisin hautua välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja siirrä kattila sitten pois liedeltä.

Kuullota sipuli-ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada seos kattilaan riisin joukkoon. Lisää loput ainekset, maista ja lisää mausteita mausi mukaan. 

Leikkaa paprikoista "hattu" pois ja poista siemenet ja kalvot. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripottele päälle paljon juustoraastetta. 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa n.25 minuuttia. 

Viinilasillinen: Gnarly Head Old Vine Zin