joulukuu%202011%20022.jpg

SUKLAINEN KARPALOMOUSSEKAKKU

pohja:
100 g taloussuklaata
50 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaopjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

täyte:
6 liivatelehteä
1 pss pakastekarpaloita (200g)
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (250g) maitorahkaa
2 dl kermaa vaahdotettuna
2 rkl karpalolikööriä

Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Sulata rasva ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita pohjan ainekset keskenään. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Soseuta kohmeiset karpalot esim. sauvasekoittimella. Sekoita keskenään kermavaahto, rahka ja soseutetut karpalot ja mausta seos sokerilla. Kuumenna likööri kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Koristeena käyttämäni karkkikepit sulivat melko nopeasti kakun päälle, joten jos haluat käyttää sellaisia koristeena, laita ne kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. 

Ideakeittiö