Ruokia%20ja%20leivonnaisia%209.11.2014%2

PEURAN SISÄFILEEPIHVIT

kahdelle

 

300 g peuran sisäfileetä

voita paistamiseen

suolaa myllystä

 

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa pihveiksi ja paista voissa kuumalla pannulla. Pyöräytä molemmille puolille suolaa myllystä.

 

PAISTETTUA MUSTAJUURTA

3 mustajuurta

voita paistamiseen

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Kuori ja paloittele mustajuuret muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Laita palat heti sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu. Paista voissa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

 

KARPALO-PUNAVIINIKASTIKE

1 pieni punasipuli

nokare voita

2 dl karpaloita

1 dl Demi Glace

2 dl täyteläistä punaviiniä

1 rkl riistafondi kanttarellilla

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl viherpippurirouhetta

1 tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

1 laakerinlehti

1 rkl balsamicoa 

2 rkl siirappia

 

Kuullota silputtua sipulia voissa pienessä kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Suurusta.

 

suurus:

1 rkl maizenaa+ tilkka vettä

Kaada suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan vispaten. Anna kiehahtaa ja lisää n. 1 rkl voita.

 

MAALAISRANSKALAISET

n. 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi sillä välin, kun teet nuut lisukkeet. Mausta valmiit perunatsuolalla.

 

KANTTARELLEJA, PEKONIA JA SIPULIA PAISTETTUNA

muutama siivu Amerikan pekonia

1/2 l kantarelleja silputtuna (pakastimesta)

1 valkosipulinkynsi

1 sipuli

ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

ripaus kuivattua timjamia

 

Paista silputtu  pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Kaada se sitten lautaselle talouspaperin päälle, jotta rasva imeytyy paperiin. Laita kantarellit kuivalle pannulle ja hauduttele sekoitellen hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Laita pannulle nokare voita ja silputut sipulit. Lisää ripaus suolaa ja paista, 5 minuuttia, kunnes kanttarellit ja sipulit ovat kypsiä. Sekoita joukkoon pekonisilppu.

 

Viinilasillinen: Masi Costasera Amarone Classico 2010, aivan upea viini!

 

Ideakeittiö