PARLAMENTTISILAKAT
500 g silakkafileitä
Liemi:
3 dl vettä
1 dl etikkaa
1 1/2 rkl suolaa
1 rkl sokeria
Sekoita liemen ainekset keskenään ja kääntele joukkoon silakat. Pidä jääkaapissa ainakin yön yli.
Seuraavana päivänä silakkafileistä poistetaan nahka ja fileet valutetaan hyvin. Jos niihin jää liotuslientä, lopullinen maustekastike ohenee ja maku laimenee.
Maustekastike:
3 -4 rkl makeaa sinappia
4 tl sokeria
1/2 dl kermaa
1dl majoneesia
5 rkl HP-kastiketta
mustapippuria myllystä
paljon tillisilppua
Sekoita kastike tasaiseksi. Maista, onko tarpeeksi ytyä ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita valutetut silakat kastikkeen joukkoon. Laita lasipurkkiin kerroksittain silakoita ja tillisilppua. Voi nauttia jo seuraavana päivänä, mutta säilyy hyvänä useita päiviä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.