Jouluaatto%202014%20007.jpg

PARLAMENTTISILAKAT


500 g silakkafileitä

 

 

Liemi:

3 dl vettä
1 dl etikkaa
1 1/2 rkl suolaa
1 rkl sokeria

 

 

 

Sekoita liemen ainekset keskenään ja kääntele joukkoon silakat.  Pidä jääkaapissa ainakin yön yli.

Seuraavana päivänä silakkafileistä poistetaan nahka ja fileet valutetaan hyvin. Jos niihin jää liotuslientä, lopullinen maustekastike ohenee ja maku laimenee.

 

 

 

Maustekastike:

3 -4 rkl  makeaa sinappia
4 tl sokeria
1/2 dl kermaa
1dl majoneesia
5 rkl HP-kastiketta
mustapippuria myllystä
paljon tillisilppua

 

 

 

Sekoita kastike tasaiseksi. Maista, onko tarpeeksi ytyä ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita valutetut silakat kastikkeen joukkoon. Laita lasipurkkiin kerroksittain silakoita ja tillisilppua. Voi nauttia jo seuraavana päivänä, mutta säilyy hyvänä useita päiviä.