Eetun%203-vuotissyntt%C3%A4rit%20030.jpg

OMENA-VANILJAHYYDYKEKAKKU

pohja:

1 pkt Bastogne-keksejä

50 g voita sulatettuna

 

omenatäyte:

4 omenaa (kotimaisia, melko pieniä)

nokare voita

3 rkl vaahterasiirappia

2 rkl Calvados

kanelia

1 liivatelehti

 

vaniljatäyte:

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk mascarpone-juustoa

1 prk vaniljarahkaa

n. 1/2 dl tomusokeria

1 tl vaniljajauhetta

5 liivatelehteä

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

Jauha keksit monitoimikoneessa.  Sulata voi ja sekoita jauhettujen keksien joukkoon. Aseta lautaselle reunauoka ja painele keksiseos reunojen sisään pohjaksi. 

Laita omenatäytteen liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuori halutessasi omenat, minä en kuorinut, koska olivat oman pihan puusta poimittuja. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Paista voissa, kunnes pehmenevät. Lisää pannulle Calvados ja sekoittele, kunnes seos kiehahtaa. Lisää vaahterasiirappia ja kanelia maun mukaan. Purista liivatteesta vesi ja liuota se omenaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin hetkeksi. 

Laita vaniljatäytteen liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi.  Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja rahka. Mausta maun mukaan tomusokerilla ja vaniljajauheella. Purista liivatteista vesi ja liuota ne Kiehuvan kuumaan vesitilkkaan.  Vatkaa seos huolellisesti ohuena nauhana vaniljatäytteen joukkoon. Kääntele lopuksi sekaan kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.