Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.10.2014%

LOHIKEITTO

8-10 kiinteää perunaa

2 pss keittojuureksia (pakaste)

2 kalaliemikuutiota

vettä 

suolaa ja sitruunapippuria maun mukaan

500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä kuutioituna

1 pkt Koskenlaskija Voimakas

3 dl kuohukermaa

reilusti tuoretta tilliä

 

Kuori ja lohko perunat ja laita ne kattilaan. Lisää keittojuurekset ja vettä sen verran etä kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää liemikuutiot ja suolaa ja sitruunapippuria. Keitä lähes kypsäksi ja lisää sitten lohikuutiot, kerma ja sulatejuusto. Keitä vielä, kunnes kala on kypsää. Lisää silputtu tilli ja mauseita tarvittaessa.

 

Viinilasillinen: KWV Chenin Blanc