LINDSTÖMIN PIHVIT
2 keitettyä punajuurta raastettuna
2 raakaa kiinteää perunaa raastettuna
1 sipuli silputtuna + tilkka öljyä kuullottamiseen
2 rkl kurkkusalaattia
3 tl suolaa
2 tl mustapippurirouhetta
2 kananmunaa
600 g naudan paistijauhelihaa
1 tl kuivattua tinjamia
1 rkl kapriksia silputtuna
Sekoita ainekset keskenään. Annostele kahden lusikan avulla pieniä pihvejä kuumalle pannulle, jossa on reilusti voita. Paista molemmin puolin.
KARAMELLISOIDUT SIPULIRENKAAT
reilun kokoinen nokare voita
3 sipulia renkaina
2-3 tl sokeria
suolaa
loraus vettä
Paista sipulirenkaita hetki pannussa sokerin kanssa, lisää hiukan vettä ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.
TIMJAMIPORKKANAT:
porkkanoita kuorittuna ja viipaloituna (keitä suolavedessä sen verran että sää vielä purutuntumaa)
voita
hunajaa suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
Esikeitä ja valuta porkkanaviipaleet. Paista pannulla voissa ja mausta.
AURAJUUSTOISET KERMAPERUNAT:
1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)
suolaa ja valkopippuria myllystä
150 g Aura murua
4 dl kuohukermaa
pinnalle:
juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain suolan, valkopippurin ja Aura murun kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.