P1150876.jpg

LINDSTÖMIN PIHVIT

2 keitettyä punajuurta raastettuna

2 raakaa kiinteää perunaa raastettuna

1 sipuli silputtuna + tilkka öljyä kuullottamiseen

2 rkl kurkkusalaattia

3 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 kananmunaa

600 g naudan paistijauhelihaa

1 tl kuivattua tinjamia

1 rkl kapriksia silputtuna

 

Sekoita ainekset keskenään. Annostele kahden lusikan avulla pieniä pihvejä kuumalle pannulle, jossa on reilusti voita. Paista molemmin puolin.

 

KARAMELLISOIDUT SIPULIRENKAAT

reilun kokoinen nokare voita
3 sipulia renkaina
2-3 tl sokeria
suolaa
loraus vettä

Paista sipulirenkaita hetki pannussa sokerin kanssa, lisää hiukan vettä ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.

 

TIMJAMIPORKKANAT:

porkkanoita kuorittuna ja viipaloituna (keitä suolavedessä sen verran että sää vielä purutuntumaa)

voita

hunajaa suolaa

mustapippuria myllystä

tuoretta timjamia

 

Esikeitä ja valuta porkkanaviipaleet. Paista pannulla voissa ja mausta.

 

AURAJUUSTOISET KERMAPERUNAT:

1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

suolaa ja valkopippuria myllystä

150 g Aura murua

4 dl kuohukermaa

 

pinnalle:

juustoraastetta

 

Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain suolan, valkopippurin ja Aura murun kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.