LANTTULAATIKKO
1 1/2 kg lanttuja tai 1 kg valmista lanttusosetta
1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl täysmaitoa
1 1/2 dl korppujauhoja
1-2 kananmunaa (koosta riippuen)
1-2 tl suolaa
1 tl kanelia
valkopippuria
n. 1/2 dl siirappia
pinnalle:
korppujauhoja
muutama nokare voita
Kuori, keitä ja soseuta lantut. Voit halutessasi käyttää myös valmista lanttusosetta.
Mittaa kerma, maito ja koppujauhot kulhoon, sekoita ja anna seoksen turvota jonkin aikaa. Lisää loput ainekset, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tee lusikalla pintaan koristerypytys. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa n. 2 tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.