Jouluaatto%202014%20005.jpg

LANTTULAATIKKO

1 1/2 kg lanttuja tai 1 kg valmista lanttusosetta

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 dl täysmaitoa

1 1/2 dl korppujauhoja

1-2 kananmunaa (koosta riippuen)

1-2 tl suolaa

1 tl kanelia

valkopippuria

n. 1/2 dl siirappia

 

pinnalle:

korppujauhoja

muutama nokare voita

 

Kuori, keitä ja soseuta lantut. Voit halutessasi käyttää myös valmista lanttusosetta.

Mittaa kerma, maito ja koppujauhot kulhoon, sekoita ja anna seoksen turvota jonkin aikaa. Lisää loput ainekset, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tee lusikalla pintaan koristerypytys. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa n. 2 tuntia.