Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2013.11.2015%

KYLMÄSAVULOHIPASTA

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

150 g viipaloitua kylmäsavukirjolohta silputtuna

3/4 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl parmesanraastetta

2 dl kuohukermaa

mustapippuria myllystä

2 tl sitruunamehua

3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)

200 g Creme Bonjour chili-tuorejuustoa

Chili Explosionia myllystä

 

 

lisäksi:

250 g Tagliatelle-pastaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

 

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesan-juustoa

 

 

Keitä pasta sillä välin kun valmistat kastikkeen.


Kuullota sipulisilppuja voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää silputtu kylmäsavulohi ja sekoittele hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää loput ainekset, tuorejuustoa lukuunottamatta.


Kun pasta on kypsää, siirrä kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto.


Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanin kera.

 

Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling