lokakuu%202011%20003.jpg

Täytteen idea on alunperin Kinuskikissalta. Kokeilin, onnistuuko täyte myös Omareista ja hyvin onnistui. Kiitokset Kinuskikissalle mahtavasta ideasta =).

 

Kääretortun valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä valmistamalla Omar-kastike, sillä sen pitää jäähtyä jääkaapissa yön yli.

 

KERMATOFFEE-OMENAKÄÄRETORTTU

kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia ja kumoa leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria. Anna jäähtyä.

 

Kääretortun väliin tulee omena-appelsiinihilloa (omenahillo käy myös). Sekä Omar-kermatäyte.

 

Omar-täyte:

125 g Omar-karamelleja paloiteltuna

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

Laita paloitellut Omarit ja kerma teflonkattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos valmiiksi kulhoon, jossa vatkaat sen vaahdoksi. Laita kulho yöksi jääkaappiin, sillä kermaseoksen tulee olla tarpeeksi kylmää, jotta se vaahtoutuu.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sen jälkeen vatkaa jäähtynyt Omar-kermaseos vaahdoksi. Sekoita vaahdotnkeskenään. 

Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin hillo ja sitten toffee-kermavaahto ja kääri sitten rullaksi.