Jouluaatto%202014%20001.jpgJouluaatto%202014%20002.jpgJouluaatto%202014%20008.jpg

Ota kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön.


Laita kinkku paistopussiin ja nosta se uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan luuhun asti.


Kypsennä kinkkua 110 asteisessa uunissa noin 7-8 tuntia, kunnes paistomittari näyttää noin 90 astetta, tällöin kinkku on todella kypsää ja mureaa.

HUOM! Tässä kannattaa ottaa huomioon, millaista paistomittaria käyttää. Kuten kuvasta näkyy, meidän vanha paistomittarimme näyttää yli 90 astetta ja kinkku on juuri täydellinen meidän makuumme. Kesällä tuli hankittua grillausta varten digitaalinen paistomittari ja nyt kun olemme testanneet useampaan ruokaan sekä uutta digitaalista että vanhaa paistomittaria, niillä on aika suuri ero. Uudella digitaalisella mittarilla paistaisin kinkkua kunnes sisälämpötila on noin 80-85 astetta, muuten kinkusta saattaa tulla liian kuivaa.


Anna kinkun jäähtyä jonkin aikaa huoneenlämmössä ja valuta sitten varovasti paistopussista liemi esimerkiksi kattilaan. Paistoliemestä voit valmistaa kastikkeen kinkulle.


Älä missään tapauksessa kaada kinkun rasvaa viemäriin!


Poista kinkusta nahka ja raavi rasva pinnasta kevyesti veitsellä.


Nosta kinkku uuninkestävälle tarjoiluvadille.


Kuorruta kinkku itse tehdyllä sinapilla, ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele neilikoilla.


Nosta kuorrutettu kinkku vielä 225 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.