KALAPUIKOT
n. 300 g vaaleaa kalaa fileenä (esim kuha tai ahven)
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 kananmuna
1-2 dl panko-jauhoja
paistamiseen:
rypsiöljyä
DIPPI
150 g creme fraichea
100 g majoneesia
200 g Felix Amerikkalainen kurkkusalaatti
reilusti mustapippuria myllystä
reilusti Chili Explosionia myllystä
Aloita kastikkeesta. Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Kalapuikot: poista fileistä ruodot ja nahka jos niissä sellainen on. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Kaada toiselle lautaselle panko-jauhoja. Kääntele kalan palaset ensin joka puolelta kananmunassa ja sitten panko-jauhoissa.
Kaada pannulle n. sentin kerros öljyä ja kuumenna se. Paista kalapuikot kullanruskeiksi ja siirrä lautaselle kaksinkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Tarjoa kalapuikot dipin ja lohkoperunoiden kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.