Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2016.12.2014%

KALAPUIKOT 

n. 300 g vaaleaa kalaa fileenä (esim kuha tai ahven)

suolaa ja mustapippuria myllystä

1 kananmuna

1-2 dl panko-jauhoja

 

paistamiseen:

rypsiöljyä

 

DIPPI

150 g creme fraichea

100 g majoneesia

200 g Felix Amerikkalainen kurkkusalaatti

reilusti mustapippuria myllystä

reilusti Chili Explosionia myllystä

 

Aloita kastikkeesta. Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. 

Kalapuikot: poista fileistä ruodot ja nahka jos niissä sellainen on. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Kaada toiselle lautaselle panko-jauhoja.  Kääntele kalan palaset ensin joka puolelta kananmunassa ja sitten panko-jauhoissa. 

Kaada pannulle n. sentin kerros öljyä ja kuumenna se. Paista kalapuikot kullanruskeiksi ja siirrä lautaselle kaksinkertaisen talouspaperin päälle,  jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.  Tarjoa kalapuikot dipin ja lohkoperunoiden kanssa.