ILMAKUIVATTUUN KINKKUUN KÄÄRITTYÄ LOHTA
kahdelle
n. 400 g kirjolohi- tai merilohifileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
8 siivua prosciuttoa
nokare voita paistamiseen
BATAATTILISÄKE
kahdelle
2 pienehköä bataattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl viskiä
2 rkl vaahterasiirappia
gourmet-suolaa
mustapippuria
LISÄKSI:
2 viipaletta vuohenjuustoa
balsamicokastiketta
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita kulhossa bataattien joukkoon öljy, viski, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kypsennä uunissa n. 30 min.
Poista lohifileestä ruodot ja nahka ja leikkaa neljään osaan. Pyöräytä pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä ja kääri jokaisen palasen päälle 2 siivua prosciuttoa. Laita kuumalle paistinpannulle nokare voita ja paista palat joka puolelta, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kypsennä loppuun samalla uunipellillä bataattien kanssa eli laita palaset uuniin n. 5 minuutiksi, kun bataatit ovat jo lähes kypsiä.
Laita myös vuohenjuustoviipaleet uunipellille, jotta ne lämpiävät ja saavat väriä. Tähän meni ehkä kymmenisen minuuttia.
Kokoa annokset lautasille ja tarjoile balsamicokastikkeen kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.