Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.10.2014%

HIRVIWALLENBERG

500 g hirven jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

ripaus muskottia

3 keltuaista

1 1/2 dl kuohukermaa

 

kuorrutus:

n. 1 dl ruiskorppujauhoja

 

paistamiseen: voita

 

Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauheliha, suola, mustapippuri ja muskotti ja soseuta leikkuriterällä.. Lisää keltuaiset yksitellen koneen käydessä. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Muotoile jauhelihaseoksesta pihvit ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa kypsiksi.

 

KARPALO-PUNAVIINIKASTIKE

1 pieni punasipuli
nokare voita
2 dl karpaloita
1 dl Demi Glace
2 dl täyteläistä punaviiniä
1 rkl riistafondi kanttarellilla
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl viherpippurirouhetta
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
1 rkl balsamicoa 
2 rkl siirappia

suurus:
1 rkl maizenaa
tilkka kylmää vettä

 Kuullota silputtua sipulia voissa pienessä kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Suurusta.

MAALAISRANSKALAISET

(kahdelle):

5 rosamundaa

n. 1 l rypsiöljyä

suolaa myllystä

 

Pese perunat hyvin juuresharjalla, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna rasva (itselläni on uppopaistamiseen tarjoitettu pata, jossa on metallinen kori perunoiden ym. keittämiseen). Laita perunat metallikoriin ja upota kori kiehuvan kuumaan öljyyn. Keitä kunnes perunat saavat kauniin värin (n. puolisen tuntia).

Viinilasillinen: Bixio Amarone Classico 

Ideakeittiö