Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.2.2015%20

HIRVIPATA

 

1 kg hirven lapaa 

1 iso pkt (340 g) Amerikan pekonia 

2 isoa sipulia 

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1/2 l suppilovahveroita silputtuna (pakastimesta)

nokare voita

2 tl Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

2 tl kuivattua timjamia

2 tl mustapippurirouhetta

reilusti Meiran metsäistä lihamaustetta myllystä

3 laakerinlehteä

2 rkl riistafondi kantarellilla

2 tlk (pint, Rainbow) tummaa lagerolutta

2 rkl vehnäjauhoja

 

 

Kuutioi liha ja ruskista voissa pannulla parissa-kolmessa erässä ja siirrä pataan. Huuhdo pannu aina paistoerän välillä tilkalla tummaa lageria. 

Silppua sipulit (saavat jäädä aika reilun kokoisiksi paloiksi) ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne voissa pannulla ja siirrä pataan.

Hauduta sienisilppua kuivalla pannulla hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois, lisää nokare voita ja paista muutama minuutti, siirrä pataan.

Silppua pekonit ja paista ne omassa rasvassaan rapeiksi. Siirrä pataan ja lisää pataan myös mausteet.

Sekoita vehnäjauhot tilkkaan tummaa lageria ja kaada kaikki lager sekä suurus pataan. Laita kansi päälle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha on niin kypsää että se hajoaa kevyesti haarukalla painelemalla.

 

Viinilasillinen: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%208.2.2015%20

Tein ruoan uudella Sarpaneva-padallani. Se on juuri sopivan kokoinen ja todella helppo puhdistaa. Todella hyvä hankinta =)