Ruokia%2028.12.2014%20008.jpg

Lohkoperunoita, bataattia, broilerin fileetä, chevreä ja paholaisenhilloa. 

 

BATAATTILISÄKE

1 bataatti

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl viskiä

1 rkl vaahterasiirappia

gourmet-suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

 

LOHKOPERUNAT

5 rosamundaa

oliiviöljyä

gourmet-suolaa

 

 

 

BROILERIN FILEET

2 broilerin fileepihviä

voita paistamiseen

gourmet-suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

 

LISÄKSI

2 paksua viipaletta chevreä

paholaisenhilloa

paahdettuja pinjansiemeniä

 

 

 

Kuori ja paloittele bataatit. Laita pieneen uunivuokaan ja lisää mausteet. Kääntele sekaisin.

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla mausta oliiviöljyllä ja gourmet-suolalla. Laita uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta viereen myös vuoka, jossa on bataattikuutiot. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia,  kunnes ovat kypsiä.

 

Ota broilerfileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista.

Mausta broilerfileet suolalla ja mustapippurilla ja paista pannulla pintaan kaunis väri. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle.  Laita pellille myös chevre-viipaleet. Kun perunat ja bataatit ovat kypsiä, ota ne pois uunista ja laita uunin ylimmälle tasolle pelti, jossa on broilerfileet ja chevre. Pidä uunissa n. 10 minuuttia, kunnes chevre on saanut väriä. Kokoa annokset ja tarjoile heti.

Viinilasillinen: Dancing Bull Zinfandel

 

 

 

Paholaisen hillo:


800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

 

 


Jos käytät tuoreita tomaatteja,  aloita kalttaamalla tomaatit: Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja upota ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja jäähdytä ne kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Laita tomaattilohkot kasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. 

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. 

Jos haluat hillosta täysin sileää, soseuta hillo sauvasakoittimella. Itse pidän enemmän sileästä hillosta ja nykyään soseutankin hillon joka kerta kun valmistan sitä.