APRIKOOSI-CALVADOSKAKKU
1 pss (200 g) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1/2 dl calvados
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Silppua aprikoosit, laita pieneen kulhoon ja kaada päälle calvados. Sekoita sen verran että kaikki aprikoosinpalat saavat kosteutta. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Kääntele lopuksi sekaan marinoituneet aprikoosinpalat. Nostele taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.