Ruokia%20ja%20leivonnaisia%209.11.2014%2

APRIKOOSI-CALVADOSHILLO

400 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja

1 dl kuivaa valkoviiniä

4 dl vettä

1/2 pkt (165 g) hillo-marmeladisokeria

1/2 dl Calvados

 

Silppua aprikoosit ja laita kattilaan. Mittaa sekaan valkoviini ja vesi ja keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Soseuta, sekoita joukkoon calvados ja purkita hillo. Hillo on taivaallista esim. juustojen kanssa. Varsinkin Västerbottensost ja Valio Kappeli ovat nappivalinta tämän hillon kaveriksi.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.12.2015%Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.12.2015%

 

Muokattu 6.12.2015: Nyt löytyi niin täydellinen yhdistelmä, että on pakko vähän mainostaa! Ostin juustotarjottimelle Kantolan spelttikeksejä ja Kolatun Valma-valkohomejuustoa ja niiden kanssa syötiin aprikoosi-calvadoshilloa! Aivan mahtava yhdistelmä! Tässä vinkki vaikka joululahjaksi herkkukoriin =).