APRIKOOSI-CALVADOSHILLO
400 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
1 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl vettä
1/2 pkt (165 g) hillo-marmeladisokeria
1/2 dl Calvados
Silppua aprikoosit ja laita kattilaan. Mittaa sekaan valkoviini ja vesi ja keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Soseuta, sekoita joukkoon calvados ja purkita hillo. Hillo on taivaallista esim. juustojen kanssa. Varsinkin Västerbottensost ja Valio Kappeli ovat nappivalinta tämän hillon kaveriksi.
Muokattu 6.12.2015: Nyt löytyi niin täydellinen yhdistelmä, että on pakko vähän mainostaa! Ostin juustotarjottimelle Kantolan spelttikeksejä ja Kolatun Valma-valkohomejuustoa ja niiden kanssa syötiin aprikoosi-calvadoshilloa! Aivan mahtava yhdistelmä! Tässä vinkki vaikka joululahjaksi herkkukoriin =).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.