Ruokia%20ja%20leivonnaisia%207.12.2014%2

LEIPÄ LOHIMOUSSELLA, VIIRIÄISENMUNILLA JA AVOKADOLLA

 

Lohimousse:

150 g viipaloitua kylmäsavukirjolohta

200 g Viola Rapu-tuorejuustoa

1/2 prk (n. 75g) creme fraichea

2 kevätsipulia 

loraus sitruunamehua

mustapippuria myllystä

 

 

 

Soseuta kala, tuorejuusto ja creme fraiche monitoimikoneessa ja sekoita esim. lusikalla joukkoon pieneksi silputut kevätsipulit ja mausteet. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

 

 

 

VIIRIÄISENMUNAT

 

Laita viiriäisenmunat kiehuvaan veteen, jossa on hiukan suolaa. Keitä 3 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna munien pinnan kuivua. Upota ne sitten kylmään veteen ja anna olla vedessä tarjoiluun saakka. 

Kuoriminen: kopauta kuori rikki ja rullaa pöytää vasten kunnes kuori murenee kauttaaltaan. Puhkaise sitten kynnellä kalvoon reikä. Kuori irtoaa kalvon mukana. Löysin siis nämä ohjeet googlettamalla ja se toimi. Ilman tätä toimenpidettä kuorta on lähes mahdotonta saada irti (testasin asian varmuuden vuoksi).

 

Kokoa leivät:

Reissumies Tosi Tumma-viipaleita paahdettuna, levitä päälle lohimousse, mousse riittää n. neljälle leivälle

viiriäisenmunia keitettynä ja puolitettuna, päälle ripaus suolaa myllystä

avokadoa viipaleina

ruohosipulisilppua