Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.11.2014%

SNACK POPS

200 g saaristolaisleipää

150 g naudan paistisiivuja (leikkele)

100 g paahdettu sipuli-tuorejuustoa

 

Sekoita ainekset monitoimikoneessa. Massan tulee olla sellaista, että siitä on helppo pyöritellä käsin palleroita. Pyöritä massasta lihapullan kokoisia palleroita. Dippaa pallerot kuorrutteeseen ja ripottele pintaan silputtua ruohosipulia.

 

kuorrutus:

200 g Kuusamon Paimenpoika-sulatejuustoa

1/4 dl kuohukermaa

 

pinnalle:

ruohosipulia silputtuna

 

Laita kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes juusto on sulanut ja seos on tasaista. Kaada seos mukiin ja dippaa pallot siihen (pops-tikut ovat tässä käteviä, minulla oli tällä kertaa apuna kaksi haarukkaa ja nostin dipatut pallerot leivinpaperin päälle, johon olin sipaissut hieman rypsiöljyä). Ripottele pintaan silputtua ruohosipulia ennen kuin kuorrute on ehtinyt jämähtää. Jos kuorrute jämähtää kesken kaiken, laita muki hetkeksi mikroon, niin jämähtänyt kuorrute sulaa uudelleen ja voit jatkaa dippausta.