Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.11.2014%

SAARISTOLAISLEIPÄPALAT LOHIMOUSSELLA

1 saaristolaisleipä

 

lohimousse:

200 g Viola Rapu-tuorejuustoa (kylmäsavulohi-tuorejuusto käy myös)

150 g kylmäsavulohi-siivuja

noin 50 g creme fraiche

2 kevätsipulia silputtuna

1/2 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

 

 

koristeluun:

silputtua ruohosipulia

 

 

Viipaloi saaristolaisleipä n. 1-1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ota pyöreällä muotilla paloja viipaleista (yhdestä viipaleesta tulee 2 pyöreää palaa).

Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon pieneksi silputut kevätsipulit, puolikkaan sitruunan mehu ja reilusti mustapippuria myllystä. Pursota pyöreiden leipäviipaleiden päälle. Koristele silputulla ruohosipulilla. Ylijääneet leivän jämäpalat voi käyttää vaikka Snack Popseihin.