P1150871.jpg

PUNAJUURI-AURAJUUSTORISOTTO

300 g punajuuria
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
1-2 tl kuivattua timjamia
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 kasvisliemikuutiota
9 dl vettä
1 pala (170 g) Aura-juustoa 
nokare voita
mustapippuria

 

tarjoiluun:

reilusti parmesanraastetta

 

Aloita keittämällä punajuuret kypsiksi. Kuori ja soseuta ne. Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä.


Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja liuota siihen liemkikuutiot. Laita pannulle loraus oliiviöljyä ja kuullota silputut sipulit. Lisää riisit ja kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.  Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin. Lisää sekaan punajuurisose.


Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. 


Murenna sekaan Aura-juusto, mustapippuria myllystä ja nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).


Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera.

 

Meillä oli lisäksi uunissa kypsennettyjä, ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä broilerfileitä.

 

Viinilasillinen: Antiche Terre Venete Solo Passione 2012, harvinaisen hyvä hanaviini =)