PORKKANALAATIKKO

1 kg kuorittuja porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 1/2 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää

Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesi juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen maito, kerma, muna sekä mausteet. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä riisit muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä. Kaada seos kahteen  ½ litran  voideltuun foliovuokaan. Ripottele pinnalle korppuajuhoja. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.