Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.11.2014%

PAAHDETTU VALKOSIPULIKEITTO

kahdelle pääruoaksi tai neljälle alkuruoaksi

 

1 valkosipuli

1 sipuli

2 keskikokoista rosamundaa 

oliiviöljyä

1 dl kuivaa valkoviiniä

n. 5 dl vettä 

1 kanafondikuutio (tai halutessasi kasvisfondikuutio)

2 dl kuohukermaa

suolaa

mustapippuria myllystä

 

Leikkaa valkosipulista "hattu" pois, kääri se folioon ja paahda 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kynnet kannattaa irrotella kuoristaan lämpiminä. 

Kuori ja silppua sipuli ja kuullota hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat ja kuullota vielämhetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kanafondikuutio ja vettä sen verran että kasvikset peittyy. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää loppuvaiheessa valkosipulin kynnet. Ota kattila pois levyltä, lisää kerma ja soseuta keitto. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta keitto ja tarjoa esim. hyvän vaalean leivän kera. Meillä oli lisäksi rapeaksi paistettua pekonia, jota murustelin keiton pinnalle.