MARENKIRULLA
6 kananmunan valkuainen
280 g sokeria
1 1/2 rkl maissijauhoa
1 tl vaaleaa, mietoa viinietikkaa (laitoin valkoista balsamicoa)
kourallinen mantelilastuja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla johon voit halutessasi sipaista vielä mautonta öljyä.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti ja laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös vaniljasokeri. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri.
Lisää joukkoon vielä siivilöity maissijauho sekä balsamico ja vatkaa huolellisesti sekaisin.
Levitä marenki voidellun leivinpaperin päälle, n. 4 cm:n kerrokseksi. Vältä liiallista tasoittelua, ettei vaahdon hieno ja kuohkea rakenne litisty.
Ripottele sitten päälle mantelilastut ja laita pohja uuniin.
Paista 200 asteessa 7-8 min tai kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja paista n. 20 min tai kunnes pinta tuntuu vähän kovalta sormenpäihin.
Kumoa marenkipohja leivinpaperille ja anna jäähtyä sen verran, ettei kermatäyte sula.
kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
Keitä kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu kinuskiksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) mascarponea
n. 2 rkl tomusokeria
1-2 tl vaniljajauhetta
Sekoita ainekset keskenään ja levitä täyte marenkipohjalle.
lisäksi:
200 g karpaloita
Ripottele täytteen päälle karpalot. Valuta lopuksi päälle kinuskikastike.
Rullaa ja siivilöi pintaan reilusti tomusokeria. Koristele karpaloilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.