KYLMÄSAVUPOROPIIRAS
pohja:
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus
200 g savuporo-tuorejuustoa
2 munaa
1 pss (150 g) Mustaleima Emmental-raastetta
1 pss (150g) kylmäsavupororouhetta
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
pinnalle:
n. 100 g Mustaleima Emmentalraastetta
koristeluun:
karpaloita
tuoretta timjamia
Nypi pohjan ainekset, vettä lukuun ottamatta, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 min. Silppua täytteen sipulit ja kuullota ne öljyssä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte esipaistetun pohjan päälle, ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Laita takaisin uuniin ja paista n. 30 min kunnes piiras on kauniin värinen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.