KINUSKIKAKKU PUOLUKKATÄYTTEELLÄ
kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
6 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
250 g maitorahkaa
4 dl puolukkahilloa
1/2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
2 valkuaista vaahdotettuna
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
koristeluun:
6 dl kuohukermaa vaahdotettuna, mausta maun mukaan tomusokerilla
puolukoita
puolukanvarpuja
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, puolukkahillo ja sokerit. Liuota liivattee kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja vatkaa ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Keitä seuraavana päivänä kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon nokae voita. Anna kinuskin jäähtyä hetki.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä päälle kinuski. Pursota reunoille kermavaahtoa ja koristele puolukoilla ja puolukan varvuilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.