Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.11.2014%

JOULUPIPARIT

2 dl tummaa siirappia

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssia

300 g voita

4 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl kuohukermaa

n. I kg vehnäjauhoja

4 tl soodaa

 

Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappiseos, kananmuna, kerma ja jauhot joihin on sekoitettu sooda. (Otin erilliseen kulhoon pari desiä jauhoista ja sekoitin soodan jauhojen joukkoon. Sekoitin seoksen taikinaan ja loput jauhot kolmessa erässä.) Laita taikina yöksi jääkaappiin. Ota kaulitusta taikinasta muotilla piparkakkuja ja paista 225 asteisessa uunissa n. 5 min.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%207.12.2014%2

AURA-PIPARIKIERTEET

n. 600 g piparkakkutaikinaa

1 pala (170 g) Aura-juustoa

n. 100 g creme fraichea

 

Murenna aurajuusto kulhoon ja sekoita joukkoon creme fraichea sen verran että saat helposti levittyvän tahnamaisen seoksen. Tahnan sekoittamiseen voi käyttää vaikkapa haarukkaa tai sähkövatkainta. Sauvasekoittimella saa vielä tasaisemman lopputuloksen. Levitä seosta kaulitulle taikinalevylle ja rullaa. Leikkaa terävällä veitsellä noin sentin paksuisia kiekkoja. Paista kiekot 225 asteisessa uunissa n. 5 min.