122.jpg123.jpg125.jpg129.jpg

HALLOWEEN-KAKKU


Pohjana kakussa on vaalea kääretorttulevy, josta revin sopivan kokoisia paloja kun kokosin kakun pyöreäpohjaiseen kulhoon.

 

 

kääretorttupohja:

 

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

kostutus:

noin 2-3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa 

 

 

täyte:

1 prk tyrnihilloa (siemenetön)

4 liivatelehteä

2  dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

200 g valkosuklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

 

koristeluun:

oranssia marsipaania 

vihreää marsipaania 

mustaa marsipaania tai muutama Kick-lakritsitoffee

Kick-lakritsitoffeesta muotoituja hämähäkkejä 

marsipaanista tehtyjä ruskalehtiä 

sokerikuorrutetta tuubista koristeiden kiinnitykseen 

 

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille,  johon olet ripotellut sokeria. 

 

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla ja painele sitten kääretorttupohjan palasia kelmulla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla esimerkiksi pullasudin avulla. Levitä kostutetun kääretorttulevyn pintaan kerros tyrnihilloa.

 

Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi  varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

Kaada  puolet valkosuklaatäytteestä vuokaan tyrnihillon päälle.

 

Aseta sen verran  kääretorttupohjan palasia valkosuklaatäytteen päälle,  että täyte peittyy  ja kostuta. Levitä päälle loppu tyrnihillo ja loput valkosuklaamoussesta.

Peitä täytekerros lopuilla käöretorttupohjan paloilla ja kostuta.

Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Levitä kakun pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.

 

Kauli oranssi marsipaani muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta marsipaani ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunan mukaan.

 

Muotoile kakun pintaan kahdeksan pystysuoraa uraa esimerkiksi pyöreäpäisen marsipaanityökalun avulla, jotta saat kakkuun kurpitsan muotoa. Helpoimmin tämä onnistuu kun tekee ensin 4 uraa tasaisin välein ja sen jälkeen niiden jokaisen väleihin vielä yhdet urat.

 

Muotoile mustasta marsipaanista tai Kick-karkeista silmät, nenä ja suu ja liimaa ne sokerikuorrutteella kakun pintaan.

 

Muotoile vihreästä marsipaanista kurpitsalle kanta.

 

Liimaa myös hämähäkkejä kurpitsan pintaan ja asettele ruskalehtiä kakun ympärille.