Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.11.2014%

CAKE POPS

n.25-30 kpl

 

n. 500 g banaanikakkua tai muuta maustekakkua

3/4 dl kahvilikööriä (Kahlua)

1/2 prk (125 g) mascarponea

 

kuorrutus:

1 dl kuohukermaa

2 rkl juoksevaa hunajaa

50 g voita

200 g tummaa (70%) suklaata

2 tl kahvilikööriä (Kahlua)

 

koristeluun:

helmiäisnonparelleja

 

Jauha kakku monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon likööri ja mascarpone. Massan tulee olla sellaista että siitä on helppo muotoilla palloja. Pyörittele massa palloiksi ja laita pallot pakastimeen n. 15 minuutiksi. Valmista tällä välin kuorrutus. Kiehauta kerma ja hunaja pienessä kattilassa ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää voi ja paloiteltu suklaa joukkoon sulamaan ja sekoittele kunnes seos on tasaista. Mausta liköörillä. Dippaa pallerot suklaaseen, tämä onnistuu hyvin kahden haarukan avulla. Nosta pallot leivinpaperin päälle, johon olet sipaissut hiukan öljyä. Näin ne eivät tartu paperiin kiinni. Siirrä jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen jähmettymään.