P1150851.jpg

TUMMA APPELSIINIKASTIKE
2 salottisipulia silputtuna
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruokosokeria (fariinisokeri käy myös)
3 appelsiini kuori (pese appelsiinit hyvin ja kuori ne kuorimaveitsellä)
3 appelsiinin puristettu mehu
1 dl Demi Glace
1 rkl tumma balsamico
1 1/2 dl punaviiniä
2 rkl Cointreau
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 Fond Du Chef kanafondikuutio
1 rkl maizenaa + tilkka kylmää vettä
nokare voita

Kuullota silputut salottisipulit öljyssä. Lisää ruokosokeri ja sekoittele hetki kunnes sipuli karamellisoituu. Lisää appelsiinin kuoret ja mehu, Demi Glace, viini, Cointreau, suola ja mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan, suurusta maizena-vesiseoksella ja kiehauta. Lisää lopuksi nokare voita antamaan kiiltoa.

ANKAN RINTAFILEE
2 ankan rintafileetä sulatettuna (leikkaa ristikkoviillot nahkaan, laita kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja levy täysille). Pyöräytä myllystä pintaa suolaa ja mustapippuria. Kun nahkapuoli on ruskistunut kunnolla, käännä ja pyöräytä toisellekin puolelle suolaa ja mustapippuria myllystä. Kun pinta on saanut kauniin värin siirrä uunipellille ja kypsennä vielä 175 asteisessa uunissa 13 min. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Kuumenna uuni vielä 225 asteeseen, ja kypsennä bataatti-vuohenjuustotornit sillä välin, kun ankanfileet vetäytyvät foliossa.

Viipaloi rintafileet ja tarjoile appelsiinikastikkeen ja esim. uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

 

BATAATTI-VUOHENJUUSTOTORNIT

1 iso bataatti

2 viipaletta (á n. 100 g) hunaja-chevreä 

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Esikypsennä bataattia keittämällä kuorineen vedessä n. 15 minuuttia. Tämän voit tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen. Kuori ja viipaloi bataatti. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla. Muovaa vuohenjuustosta pötkö joka on saman paksuinen kuin bataatti ja viipaloi juusto kuudeksi viipaleeksi. Kokoa 2 tornia joissa on vuoronperään bataattia ja vuohenjuustoa. Alin ja päällimmäinen kerros bataatista. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

 

Viinilasillinen: Wolfberger La Louve Pinot Noir 2012

 

Ideakeittiö