SHEPHERD'S PIE A'LA MAKUNYSTYRÄ
jauhelihakastike:
1 sipuli silputtuna
3-4 valkosipulin kynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
500 g karitsan jauhelihaa
2 dl täyteläistä punaviiniä
2 prk tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl riistafondi kantarellilla
1-2 rkl worchesterkastiketta
2 tl timjamia
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla n. 45 min.
perunasose:
10 jauhoista perunaa (Rosamunda)
n. 100 g voita
n. 5 dl täysmaitoa
suolaa
Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ja lisää voi. Lisää maitoa sen verran että saat sopivan paksun, pursotettavan massan. Mausta suolalla maun mukaan.
Kaada kastike voideltuun uunivuokaan ja pursota päälle perunasose.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Viinilasillinen: Sandbar Estate GSM 2012
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.