P1150863.jpg

Tämä herkullinen ohje löytyi safkaa.com-sivustolta 

PAAHDETTU MAA-ARTISOKKAKEITTO

neljälle

 

3 rkl voisulaa
600 g maa-artisokkaa, huolellisesti pestynä mutta ei kuorittuna
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
suolaa
1 dl valkoviiniä
8 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl kuohukermaa
valkopippuria
suolaa
2rkl voita

Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Halkaise isoimmat maa-artisokat, kuori valkosipulinkynnet ja kuori ja lohko sipulit, kääntele kasvikset voisulassa, mausta suolalla ja laita uunivuokaan. Paahda 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Laita paahdetut kasvikset kattilaan, lisää viini ja lientä niin että kasvikset peittyvät ja keitä hiljalleen n.30 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kaada puhtaaseen kattilaan, lisää kerma, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kermaa jos keitto on liian sakeaa. Vatkaa voi joukkoon ja nauti.

Viinilasillinen: Cava Vallformosa Brut Vintage 2011