LAKRITSIPIIRAKKA
pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito ja voisula. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
kuorrutus:
1,2 kg lakritsifudge-karamelleja
1 dl kuohukermaa
Mittaa kerma ja fudget kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä keitä, ettei seos sitkisty. Kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle, levitä lastalla tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.