ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

LAKRITSIPIIRAKKA

pohja:

4 kananmunaa

4 dl sokeria

2 dl maitoa

100 g voita sulatettuna

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

2 1/2 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito ja voisula. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

 

kuorrutus:

1,2 kg lakritsifudge-karamelleja

1 dl kuohukermaa

 

Mittaa kerma ja fudget kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä keitä, ettei seos sitkisty. Kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle, levitä lastalla tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.