116.jpg117.jpg

LAKRITSI-TIIKERIKAKKU

 

Aloita lakritsikinuskin keittämisellä.

 

LAKRITSIKINUSKI

 

130 g Kick-karkkeja

1 dl kuohukermaa

 

 

Keitä, karkkeja ja kermaa kattilassa välillä sekoitellen, kunnes karkit ovat suleneet. Sekoita tasaiseksi. 

 

 

 

LAKRITSITIIKERIKAKKU

 

4 isoa tai 5 pientä kananmunaa

3 dl sokeria

1 1/2 dl kermaa

200 g voita sulatettuna

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 annos lakritsikinuskia

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kerma, voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Kaada vuokaan myös lakritsikinuski ja vedä esim lusikalla vana taikinaan (melkein pohjaa myöten) jotta kastike muodostaa kakkuun kauniin marmorikuvion. Paista kakkua 175 asteessa tunnin verran. Halutessasi voit keittää vielä toisen annoksen kinuskia ja kuorruttaa sillä kakun.