LAKRITSI-TIIKERIKAKKU
Aloita lakritsikinuskin keittämisellä.
LAKRITSIKINUSKI
130 g Kick-karkkeja
1 dl kuohukermaa
Keitä, karkkeja ja kermaa kattilassa välillä sekoitellen, kunnes karkit ovat suleneet. Sekoita tasaiseksi.
LAKRITSITIIKERIKAKKU
4 isoa tai 5 pientä kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
200 g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 annos lakritsikinuskia
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kerma, voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Kaada vuokaan myös lakritsikinuski ja vedä esim lusikalla vana taikinaan (melkein pohjaa myöten) jotta kastike muodostaa kakkuun kauniin marmorikuvion. Paista kakkua 175 asteessa tunnin verran. Halutessasi voit keittää vielä toisen annoksen kinuskia ja kuorruttaa sillä kakun.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.