15.9.2011%20002.jpg

KAALIKÄÄRYLEET

n. 1 1/2 kg:n painoinen valkokaali
vettä
1 tl suolaa/litra vettä

 

täyte:


400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli silputtuna
nokare voita
2 dl puuroriisiä+ 4 dl vettä + ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa
n. 3 tl suolaa
n. 1/2 tl valkopippuria
n. 3 tl meiramia
n. 2-3 dl hienonnettua kaalia (sisimmät lehdet)

 

kääryleiden pinnalle:


reilusti siirappia
muutama voinokare

 

Koverra kaalista kanta ja keitä kaalia suolalla mautetussa vedessä 10-20 min, kunnes se tuntuu pehmeältä. Irrota uloimpia lehtiä varovasti.

Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa.

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä puuromaiseksi.

Hienonna kaalin sisimmät lehdet ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kaalin suuret lehdet työlaudalle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle täytettä ja paketoi ne. Annoksesta tulee 12-15 käärylettä. Nosta kääryleet vieri viereen voidellulle uunipannulle ja valuta niiden päälle reilusti siirappia ja muutama nokare voita. Kypsennä 200 asteisessa uunissa runsas tunti. Tarvittaessa valele paistoliemellä kypsymisen aikana.