Ruokia%20ja%20leivonnaisia%209.11.2014%2

HIRVIMUREKE

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

500 g hirven jauhelihaa

1 kananmuna

1 tl timjamia

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl viherpippurirouhetta

1 tl suolaa

Meiran metsäistä lihamaustetta myllystä

 

 

täyte:

1/2 l kantarelleja silputtuna

1 valkosipulinkynsi

1 pieni sipuli

nokare voita

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

timjamia

100 g kantarellituorejuustoa

1 pkt pekonia silputtuna ja rapeaksi paistettuna

 

 

murekkeen päälle:

1 pkt Amerikan pekonia

 

 

 
Kuullota sipulisilput öljyssä ja anna jäähtyä. Sekoita murekkeen ainekset keskenään. Taputtele "taikina" leivinpaperille tasaiseksi levyksi.

 

Paista sieni- ja sipulisilppu voissa pannulla ja mausta se. Levitä seos mureketaikinan keskelle vajaan 5 sentin levyiseksi vanaksi. Paloittele päälle sulatejuusto, käännä reunat täytteen päälle ja muotoile tasaiseksi pötköksi.

Painele murekkeen pintaan pekonisiivuja vieri viereen.

Kypsennä mureke 225 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

 

 

 

SUPPILOVAHVERORISOTTO

 

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 l suppilovahveroita silputtuna
voita
loraus oliiviöljyä
ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa
1-2 tl kuivattua timjamia
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl kantarellifondia
9 dl vettä
2 dl parmesaaniraastetta
nokare voita
mustapippuria
2 rkl puolikuivaa sherryä

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesan-juustoa 

 

 

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja sekoita siihen fondi. Laita silputut sienet kuivaan teflonkasariin (mulla sellainen paistinpannutyyppinen, jossa on korkeat reunat ja kansi). Hauduta sieniä hetki, jotta nestettä haihtuu vähän pois. Lisää pannulle reilu nokare voita ja silputut sipulit. Paista viitisen minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.  Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi vielä sherry.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä sekä nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti vastaraastetun parmesaanin kera.

 

 

Viinilasillinen: Signorelli Valpolicella Ripasso Superiore