Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.3.2014%20

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

CHILIPATA

 

3 tuoretta chiliä viipaloituna

1 kg naudan sisäpaistia kuutioituna

voita

360 g Amerikanpekonia silputtuna

3 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

2 tl juustokuminaa

2 tl korianteria

2 tl savustettua paprikajauhetta

2 tl mustapippurirouhetta

1 prk Demi Glace

1 pint (5,68 dl) tummaa olutta (Rainbow)

2 rkl vasikanfondia

2 tl suolaa

 

Paista kuutioitu liha parissa-kolmessa erässä voissa ja siirrä pataan. Paista pekonisilppu rapeaksi ja siirrä pataan. Lohko sipulit kuuteen osaan ja viipaloi valkosipulin kynnet. Paista niitä hetki pekonin rasvassa ja siirrä nekin pataan. Lisää pataan loput ainekset, laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää. Tarjoile esim. tortillasipsien, avokadon, tomaatin ja kurkun kera. 

Viinilasillinen: Bear Flag