20170924_160031.jpg

PIHLAJANMARJAHYYTELÖ

 

2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg hillosokeria
1/2 dl yhden tähden jallua

 

 

 

Irrota pihlajamarjat tertuistaan ja poista samalla huonokuntoiset. Huuhtele marjat huolellisesti siivilässä. Lisää marjat kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. 

Siivilöi mehu puhtaaseen kattilaan. Älä painele marjoja siivilää vasten, jotta saat kirkkaan mehun. Kuumenna mehu ja sekoita siihen hillosokeri. Anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Tee hyytelökoe: Tipauta seosta kylmälle lautaselle, laita lautanen jääkaappiin muutamaksi minuutiksi ja vedä hyytelön keskelle lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, on hyytelö valmista. Jos hyytelö ei vielä jähmety kunnolla, jatka keittmistä vielä hetki ja tee hyytelökoe uudestaan.

Voit maustaa hyytelön vielä ennen tölkittämistä tilkalla jallua. Jaa hyytelö puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Pihlajanmarjahyytelö maistuu esim. sorsapaistin ja muiden riistaruokien seurana. 

 

Hyytelöllä voit maustaa myös herkullisen Pihlajanmarjakastikkeen.