Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

OMENAKAKKU

 

kääretorttupohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

kostutus:

n. 2 dl sitruunalimsaa (Sprite) 

 

täyte:

omena-appelsiinihilloa

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

tomusokeria 

vaniljajauhetta 

 

Leikkaa kääretorttulevystä sopivan kokoisia rinkuloita ja kokoa kakku kelmulla vuorattuun jälkiruokakulhoon. 

Kostuta kakku sitruunalimsalla ja laita täytteeksi tomusokerilla ja vaniljajauheella maustettua kermavaahtoa ja appelsiini-omenahilloa. Peitä kulho kelmulla ja anna kakun olla jääkaapissa yön yli.

 

kakun päälle ennen kuorrutusta: 

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

 

Kumoa seuraavana päivänä kakku tarjoilulautaselle, painele keskelle kakkua kuoppa sormien avulla. Siihen kohtaan tulee omenan tikku sen jälkeen kun kakku on kuorrutettu. Levitä kakun pintaan ohut kerros kermavaahtoa.

 

 kuorrutus:

2 pkt keltaista marsipaania

 

Kauli marsipaani ohueksi levyksi, nosta kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan. Varo ettei marsipaani mene rikki omenan päällä olevan kuopan kohdalta.

 

koristeluun:

punaista helmiäissprayta (elintarvikeväri)

pala ruskeaa marsipaania

pieni pala vihreää marsipaania 

 

Värjää kakun pinta toiselta sivulta punaisella spray-elintarvikevärillä. Muovaile marsipaanista lehti, tikku ja mato.

 

Lisää omenakakkuja:

p%C3%B6per%C3%B6t%20072.jpg

 

lokakuu%202011%20012.jpglokakuu%202011%20014.jpg