JUUSTOINEN KANTTARELLI-PEKONIPASTA
1 l kanttarelleja silputtuna
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
nokare voita
1 pkt pekonia silputtuna ja rapeaksi paistettuna
1/ 2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl kuohukermaa
timjamia
mustapippuria myllystä
Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa
100 g kanttarellituorejuustoa
Lisäksi:
250 g pastaa (keittämätön)
tarjoiluun:
parmesanraastetta
Paista silputtu pekoni rapeaksi ja siirrä lautaselle talouspaperin päälle odottamaan (näin ylimääräinen rasva imeytyy talouspaperiin). Kaada pekonin rasva pois pannulta (ei viemäriin!). Silppua sipulit ja kanttarellit ja paista ne voissa (tai pekonin rasvassa, minä käytän mieluummin voita). Lisää kaikki ainekset pannulle, tuorejuustoa lukuunottamatta ja anna kiehua miedolla lämmöllä pastan keittämisen ajan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä kastike pois levyltä ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti vasta raastetun parmesaanin kera.
Viinilasillinen: Graffigna Malbec (ei näemmä enää saatavilla hanapakkausta, mutta pullossa näyttää löytyvän)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.