Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.10.2014%

KANTARELLIKEITTO

 

2 rkl voita

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 porkkana raastettuna

3 perunaa

8 dl vettä

3 rkl kantarellifondia

mustapippuria myllystä

timjamia

ripaus herkkutattisuolaa tai yrttisuolaa

2 dl kuohukermaa

1 l kantarelleja tai suppilovahveroita silputtuna + 2 rkl voita

2 rkl sherryä

200 g kantarellituorejuustoa

 

 

Koristeeksi pinnalle:

tuoretta timjamia

 

 

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä purjo ja porkkanaraaste. Lisää kattilaan kuoritut perunat pieninä lohkoina, vesi ja fondi. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Paista sillä välin kantarellit voissa. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää paistettu kantarellisilppu, kerma, sherry ja mausteet, kiehauta, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää lopuksi tuorejuusto.

 

 

BRUSCHETTA

 

1 patonki viipaloituna

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

 

 

Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja hiero leikkuupinnoilla patonkiviipaleet molemmin puolin.  Kaada lasiin oliiviöljyä ja voitele patonkiviipaleet pullasudilla kummaltakin puolelta. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paahda 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia,  kunnes ne ovat kullanruskeita.

 

Viinilasillinen: KWV Chenin Blanc

 

 

Ideakeittiö