Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.10.2014%

KÄÄRYLEET NAUDAN ULKOFILEESTÄ

 

n. 500 g naudan ulkofileetä

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

täyte:

n. 1/2 l mustatorvisieniä silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 sipuli silputtuna

nokare voita

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

kuivattua timjamia

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

100 g kanttarellituorejuustoa

 

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa liha 5-6 viipaleeksi ja nuiji ne ohuemmiksi. Pyöräytä myllystä hieman suolaa ja mustapippuria molemmille puolille. Silppua pekonit ja paista ne rapeiksi omassa rasvassaan. Siirrä lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Laita pannulle silputut sipulit ja sienet ja paista ne voissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää pannulle paistettu pekoni ja tuorejuusto. 

Levitä täyte pihveille, rullaa ne ja kiinnitä cocktailtikuilla. Paista voissa pintaan kaunis väri ja siirrä kannelliseen uunivuokaan. Kääryleet kannattaa paistaa parissa erässä. Huuhdo pannu vedellä paistokertojen välissä ja kaada vesi liemeksi vuokaan. Laita kansi päälle ja kypsennä kääryleitä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. (En katsonut kelloa, kääryleet olivat uunissa sen aikaa, kun valmistin risoton.)

Lisukkeena meillä oli punaviinirisottoa. 

Viinilasillinen: Babylon's Peak

 

PUNAVIINIRISOTTO

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl punaviiniä
3 rkl riistafondi kanttarellilla
9 dl vettä
2 dl parmesaaniraastetta
nokare voita
mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja sekoita siihen fondi. Laita pannulle loraus oliiviöljyä ja silputut sipulit. Kuullota ja lisää sitten riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada sekaan punaviini ja anna kiehua, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä, nokare voita Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera.