Ruokia%20ja%20leivonnaisia%207.9.2014%20

HERKKUTATTIKEITTO A'LA MAKUNYSTYRÄ


1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
200 g tuoreita herkkutatteja
reilusti voita
1/2 rkl Falksalt Gourmet-tattisuolaa
2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vettä
1 rkl kanafondia tai kanttarellifondia
2 rkl puolikuivaa sherryä
1/2 pkt (125 g) Koskenlaskija Voimakas
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Koristeluun:
voissa paistettuja tattiviipaleita
tuoretta timjamia

Silppua sipulit ja tatit ja paista voissa, lisää suola, timjami ja reilusti mustapippuria. Lisää viini ja sekoittele parin minuutin verran. Lisää vesi, fondi, sherry ja Koskenlaskija. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min. Vatkaa kerma vaahdoksi ja paista tattiviipaleet voissa kauniin värisiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita lopuksi joukkoon kerma. Älä laita kattilaa enää liedelle.  Koristele annokset voissa paistetuilla tattiviipaleilla ja tuoreella timjamilla. Tarjoile tuoreen patongin kera.

Viinilasillinen: Wolfberger Riesling-Pinot Gris