Ruokia%20ja%20leivonnaisia%207.9.2014%20

SIENIPIIRAKKA

pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä

Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

täyte:
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1/2 l kantarelleja tai suppilovahveroita silputtuna
Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua timjamia
1 prk smetanaa
200 g kantarellituorejuustoa
2 kananmunaa
150 g mozzarellaraastetta

pinnalle:
150 g mozzarellaraastetta

Paista voissa sipulit ja sienet. Mausta, lisää tuorejuusto, smetana, munat ja juustoraaste. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista vielä 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Koristele tuoreella timjamilla.