P1150837.jpg

1 myskikurpitsa (n. 1 kg:n painoinen tai vähän yli kokonaisena)

 

Puolita myskikurpitsa, puhdista siemenkota ja siemenet. Sivele kurpitsanpuolikkaiden leikkuupintaan öljyä. Laita puolikkaat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Laita pellille myös siemenet ja pyöräytä niihin myllystä vähän suolaa ja chili explosionia. Laita pelti 200 asteiseen uuniin. Tarkkaile siemeniä etteivät ne pala. Siemenet ovat paahtuneet n. 10-15 minuutissa, ota paahtuneet siemenet lastalla kulhoon ja jatka kurpitsanpuolikkaiden paahtamista. Kurpitsat ovat valmiita, 45-60 minuutissa. Kuori saa tummua, koska se poistetaan. Anna kurpitsojen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta kuoren poistaminen on helpompaa. Kuori lähtee sormin vetämällä, mitään työkaluja ei tarvita.

 

PAAHDETTU KURPITSAKEITTO

1 noin 1 kg:n myskikurpitsa paahdettuna

2 valkosipulin kynttä

3 salottisipulia

oliiviöljyä

5 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

1 pkt Koskenlaskija Sipuli-ruohosipuli

n. 1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

chili explosionia myllystä

 

 

Kuullota silputtuja sipuleita öljyssä hetki. Lisää paahdetut, kuoritut kurpitsat paloina ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot ja keitä kannen alla n. 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää Koskenlaskija paloina ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta ja kiehauta.

Tarjoa keitto paahdettujen kurpitsansiementen ja vaikkapa hyvän kuohuviinin kera.

 

Lasissa: Vouvray Tête de Cuvée Brut 2012