syyskuu%202011%20001.jpgsyyskuu%202011%20004.jpg

OMENAPIIRAKKA

pohja:

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1 1/2 dl sokeria

1 dl kermaa

1 kananmuna

100 g voita sulatettuna
 

päälle:

appelsiini-omenahilloa tai jotain muuta hedelmäistä hilloa

omenaviipaleita

kanelia

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää loput ainekset ja sekoita taikina puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä päälle reilu kerros hilloa ja asettele päälle omenaviipaleita. Ripottele päälle kanelia ja paista 225 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.